Saturday, 17 March 2012

Aishhh...Apa itu Diploma Sains Kuantitatif ?

AsSalam..

dari UiTM web side:

Diploma Sains Kuantitatif (CS113) program ini melahirkan graduan separuh profesional yang berpengetahuan tinggi dan mahir dalam bidang sains kuantitatif yang berkaitan dengan matematik dan statistik serta berkebolehan untuk menggunakan teknik dan kaedah kuantitatif yang bersesuaian untuk menjalankan analisis, penyelidikan , ramalan , dan perancangan dan mungkin juga keputusan yang tepat dalam persekitaran industri . Program ini juga memberikan peluang kepada pelajar yang ingin melanjutkan pengajian di peringkat ijazah sarjana muda dalam bidang matematik dan statistik di fakulti ini atau institusi pengajian tinggi yang lain atau program ijazah berkaitan ang lain..!

best kan ayat penyedap di atas ni.... 

 benda ni bagai nyawa dan penting  dalam CS113   

Sains Kuantitatif ni, kalau ringkas kata, belajar matematik laa sebab ada banyak subjek yang berkaitan dengan matematik.

dan semua course ada minor masing2 supaya student2 tak terlalu terperuk and ini akan memberikan kelebihan sampingan atau ilmu tambahan selain major dalam course.. 


Sains kuantitatif , major matematik..minor account , computer , statistik and other...bagi yang baru nak masuk, untuk pelajar sem 1 ...pelajar akan belajar .,, agama, statistik , geometry , pre calculus , and english...see..ada 3 subjek berkaitan matematik untuk sem 1....best kan..??

Owhh...sekarang IPTA memang tegas dalam pengambilan pelajar baru dorang...nak 8A , 7A...well..,,, 


Usaha di SPM adalah penentu di mana anda berada pada umur 18 tahun....usaha pada 18 tahun akan menentukan dimana anda berada pada umur 35 tahun..so.....pandai2 beringat...

rezeki di tangan tuhan , ..belajar ja dulu..jangan fikir sangat tentang kerja apa lepas ni,.. n whatsoever...insyaAllah... 
rezeki ada.....adalah nanti....


kalau di SPM , matematik and matematik tambahan boleh skor A or B or C (untuk addmath) ...dan berminat matematik...anbil je course ni...memang best n mencabar...

Takut tak dapat skor...??...kat sana nanti ada pensyarah yang sentiasa ada untuk membantu pelajarnya..and kawan2 se-course and senior2 ramai kat sana....jangan risau kalo tak dapat skor.....kata orang 'BELUM CUBA BELUM TAHU'..... kat sana semua baik hati...don't worry...!!

http://www.facebook.com/pages/Diploma-in-Quantitative-Science/119892818120089
***********

Orang selalu cakap.,,.budak matematik ni skema...??

Diva classmate

Awek,.tp dah berpunya....sory!!
Apa ada muka skema ke kitorang ni..?
(,^^)4 comments:

 1. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 2. spe kte bdak math skema... lg giler2 ad la... nak lg giler.. t tunggu la part 4 n keats... giler la jd ye...
  tp y perangai giler2 2 la best... baru enjoy the life..huhuh

  ReplyDelete
 3. Nak tanya, apa beza diploma sains and mathematic dgn diploma statistic?

  ReplyDelete

PERINGATAN: Green Life tidak bertanggungjawab terhadap comment pelawat berunsur lucah, politik mahupun perkauman yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik comment dan tidak semestinya menggambarkan pendirian Green Life. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik comment sendiri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...