Saturday, 28 April 2012

POLAND : POKOK-POKOK BENGKOK DI HUTAN

Dengan batang mereka semua bengkok ke arah utara, pokok-pokok ini kelihatan seperti sesuatu yang berasal dari cerita dongeng dan lagenda.

Hutan pokok-pokok bengkok di Poland

Olimpik London 2012..



Konspirasi Olimpik London 2012





Sukan Olimpik London 2012  semakin menghampiri, dan sudah banyak ditulis tentang kemungkinan ada 

konspirasi di sebaliknya. Secara majoritinya, berkemungkinan sudah ramai yang menantikan temasya sukan 


Olimpik London 2012. Ada banyak official promo  tersiar di televisyen mahupun di radio. Ada juga yang 


sudah mengambil langkah pertama dengan mendapatkan souvenir(cenderamata) sukan Olimpik ini.





Friday, 27 April 2012

Result...27 APRIL 2012

Kecewa ada...gembira ada....
apa-apa hal,,.tahniah buat kawan yang mendapat result gempak...
pada yang kurang,teruskan usaha.....




Ada ujian disebalik kegagalan...

IT YOUR ATTITUDE NOT YOUR APTITUDE THAT DETERMINE 
YOUR ALTITUDE...

Rasulullah SAW Bercerita tentang KIAMAT..!


Ibnu Mardawih RA telah mengeluarkan daripada Ibnu Abbas R.A katanya: Rasullullah SAW telah mengerjakan Haji Perpisahan. Baginda membuat halaqah dihadapan pintu Kaabah,
Baginda bersabda: “Wahai Manusia! Mahukah kamu beritahu alamat Qiamat?”, Maka bangunlah Salman R.A sambil berkata: Sila beritahu kami, ayah dan emak saya menebus(membela) diri Tuan.
Baginda bersabda: Setengah daripada alamat Qiamat itu adalah:
  • 1. Mencuaikan Sembahyang.
  • 2. Dan menurut hawa nafsu (dengan melakukan maksiat).
  • 3. Dan memuliakan hartawan.

Salman R.A bertanya: Apakah berlaku perkara ini?
Baginda menjawab: Ya demi Allah SWT yang mana diriku ditanganNya
Ketika itu wahai Salman R.A:



Thursday, 26 April 2012

KIAMAT..!!

TANDA-TANDA KIAMAT KECIL TELAH LENGKAP SEMPURNA!!!

Harus diingat, kita sudah pun ‘embrace’ kepada tanda-tanda kiamat besar secara tidak rasmi iaitu keluarnya Dajjal dan Yakjuj & Ma’juj. Dajjal telah pun keluar dan kini berada dalam peringkat ‘sehari sama seperti sebulan’ iaitu diluar dimensi masa manusia. Manakala Yakjuj & Ma’juj telah pun dibebaskan setelah Tembok Zulkarnain (dengan izin Allah) telah runtuh di Georgia. Golongan mereka pada hari ini telah menjadi Ashkenazi Jews & Zionist! Golongan mereka yang terakhir akan keluar ialah selepas Dajjal dibunuh oleh Isa a.s. Hanya 8 tanda-tanda besar kiamat yang masih tinggal. Allahu A’lam.




Berdengkur..??


Bagaimana dengkur berlaku..

APABILA membincangkan topik berdengkur, terlintas di fikiran ia adalah isu lelaki, tetapi tahukah anda ramai juga wanita ada masalah ini, cuma malu hendak mengakuinya. Kajian menunjukkan 60 peratus masalah berdengkur berlaku pada lelaki dan 40 peratus lagi membabitkan wanita.


Saturday, 7 April 2012

Terkejut BERUK tengok..

Assalamualaikum,...

Hahaaa...tadi berbloging nak cari inspirasi..
huhhh....terkejut beruk aku tengok....

cuba tengok ni....



video



terkejutn beruk aku tengok..!!
tapi tengok berulang-ulang
dah tahu trick dia ape
heheee...


*nota kaki : siap-siap nak pergi kerja..



Banyak masalah...

Ada kala dah ditimpa musibah baru nak beringat
masa tu
semua dah jadi bubur
semua dah jadi kabur
semua dah terkubur

nak guna seluruh keringat yang ada pun
mustahil nak patah balik ke keadaan statistik asal


Friday, 6 April 2012

Tallest Building in the World..

Since its completion  in January 2010, the tallest building in world has been the Burj Khalifa in Dubai , United Arab Emirates.
However , the building called Kingdom Tower, proposed in Jeddah, Saudi Arabia, is expected to be built from 2012 to 2018 and would move Burj Khalifa to the second place spot. Kingdom Tower is expected to be the world's first building that is taller than  a kilometer ( 1000 meters or 3281 feet )


1.Burj Khalifa in Dubai , United Arab Emirates. completed in January 2010 with 160 stories which reach 2716 feet ( 828 meter ) high



Thursday, 5 April 2012

Jom Timbang Blog Anda

Jom check berat blog anda disini.Kalau lebih 100KB,ini akan menyebabkan peratus untuk memasuki blog korang semakin rendah kerana tak semua orang menggunakan Internet Berkelajuan Tinggi.



Your domain(s): Enter each address on a new line (Maximum 10)




(eg. iwebtool.com)


Sunday, 1 April 2012

Sambutan Earth Hour 2012..

Assalamualaikum...

Macam mana dengan sambutan Earth Hour semalam..??
Rasanya ramai yang joinkan..??bagi budak - budak UiTM segamat korang mesti terpaksa join...
Bukan lama ,,.1 jam je pon...
Kat sini ada gambar di seluruh dunia semasa Earth Hour...
Sebelum itu,,bagi yang tak tahu apa Earth Hour baca info at bawah:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...