Monday, 26 November 2012

MODEL COLOSSEUM DIPERBUAT DARI LEGO

Lego....... mungkin permainan plastik paling awesome dalam sejarah peradaban manusia. Aku mula main Lego sejak berumur 5 tahun. Bila dah remaja aku main Lego Technics. Good times! Kalau aku ada anak akan aku belikan dia Lego sebagai mainan. Tiada mainan lain kecuali Lego dan LASY.


Ryan McNaught ialah seorang peminat Lego dari Australia dan dengan bekalan 200 000 bongkah Lego beliau mengjhasilkan model bangunan Colosseum Rom. Ianya dibina untuk Universiti Melbourne. Model beliau cool kerana separuh Colosseum adalah versi zaman kegemilangannya dan separuh lagi versi zaman moden. Jika anda di Melbourne anda boleh melihat sendiri model ini di Nicholson Museum. Have fun!Laporan asal Juxtapoz

No comments:

Post a Comment

PERINGATAN: Green Life tidak bertanggungjawab terhadap comment pelawat berunsur lucah, politik mahupun perkauman yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik comment dan tidak semestinya menggambarkan pendirian Green Life. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik comment sendiri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...