Thursday, 29 November 2012

SEKOLAH TADIKA YANG CERIA DI PARIS


Di Malaysia tadika biasanya ialah rumah di taman perumahan yang diubah suai. Untuk memberikan kelainan dinding tadika di Malaysia diconteng dengan warna terang dan karakter kartun yang dilukis dengan huduh. Mickey Mouse telinga besar sebelah dan Doraemon mata crazy eyes. I tell ya kids, I am scared of the kindergardens in Malaysia coz they look like crazy houses. 


So anyways di Perancis tadika mereka lebih stylo dan ceria. Ini ialah sebuah tadika yang terletak di Rue De Javelo Paris. Bangunannya nampak ceria tanpa perlu lukisan watak kartun yang bangang. Tingkap berbentuk kotaknya pula merupakan kubikel kecil yang menjadi tempat si kecil bermain. Sangat comel. Mohon kerajaan akan menghasilkan Tadika Cantik 1 Malaysia. Tadika dinding conteng-conteng adalah menjengkelkan. Plus... let's be honest. How many kids these days watch Mickey Mouse or Doraemon? They like Spongebob now.  
Laporan asal ArchDaily

No comments:

Post a Comment

PERINGATAN: Green Life tidak bertanggungjawab terhadap comment pelawat berunsur lucah, politik mahupun perkauman yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik comment dan tidak semestinya menggambarkan pendirian Green Life. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik comment sendiri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...