Monday, 26 November 2012

STADIUM NASIONAL SINGAPURA DENGAN KUBAH TERBESAR DUNIA

Pembinaan hub sukan Singapura tertangguh sejak beberapa tahun akibat kegawatan ekonomi dunia. Projek yang menelan belanja SGD 1.03 (RM 3.33 Billion) ini disambung semula dan dijangka siap pada tahun 2015. Di tengah-tengah hub sukan Singapura ini ialah Stadium Nasional Singapura yang baru. Ia mempunyai kapasiti 55 000 orang penonton. Stadium ini akan menjadi struktur berkubah terbesar dunia dengan atap yang boleh dibuka sepanjang sepanjang 20 000 meter persegi. Disamping Stadium Nasional, hub sukan ini akan menempatkan pusat akuatik dan sebuah stadium tertutup. 


Akhirnya Singapura akan mempunyai stadium nasionalnya semula dan kita bakal mendengar kembalinya sorakan Kallang yang terkenal suatu masa dahulu.Laporan asal IndesignLive

No comments:

Post a Comment

PERINGATAN: Green Life tidak bertanggungjawab terhadap comment pelawat berunsur lucah, politik mahupun perkauman yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik comment dan tidak semestinya menggambarkan pendirian Green Life. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik comment sendiri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...