Wednesday, 28 November 2012

THE CLOUD : BANGUNAN YANG MENYEBABKAN ORANG AMERIKA MARAH

The Cloud ialah pelan sebuah bangunan apartmen yang dijangka siap dibina pada tahun 2015 di Yongsan , Korea Selatan. Ia merupakan dua menara yang berketinggian 260 dan 300 meter yang disambung dibagian tengah dengan struktur yang menyerupai awan. Struktur berbentuk awan ini akan dibina pada tingkat 26 dan menempatkan ruangan kegunaan komuniti seperti dek observasi, taman permainan , pusat perniagaan dan dewan serbaguna. Ini dalah awesome. 


Dalam kebanyakkan rekaan bangunan pusat membeli belah dan komuniti diletakkan dibawah. Rekaan pusat komuniti ini diilhamkan oleh bentuk awan tetapi ia menyebabkan rasa tak senang hati dikalangan segelintir rakyat Amerika yang mengatakan ianya kelihatan seperti bebola api letupan pesawat pengganas yang menerobos World Trade Center. What do you guys think. I think the building looks awesome. Screw the Americans
Laporan asal ArchDaily

No comments:

Post a Comment

PERINGATAN: Green Life tidak bertanggungjawab terhadap comment pelawat berunsur lucah, politik mahupun perkauman yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik comment dan tidak semestinya menggambarkan pendirian Green Life. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik comment sendiri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...