Thursday, 27 December 2012

GIBBS QUADSKI : MOTOR QUAD + JETSKI


Jetskis are fun. We all like riding those noisy bastards when we are at the beach. Quad Bike pun best jugak bila beradvantur di taman sukan lasak. Apakah terjadi jika dua kenderaan ini digabungkan kedalam sebuah kasis dan diberi nama Quadski. As the name suggest Quadski boleh menjadi quadbike dan jetski pada waktu yang sama. Perubahan moda dari kenderaan darat ke kenderaan air hanya memakan masa 4 saat. Quadski dihasilkan oleh syarikat Gibbs yang berpengkalan di Detroit USA. Ianya memulakan hidup sebagai
sebuah prototaip pada tahun 2006 dan akan memasuki pasaran bulan hadapan. Ia diperkasakan dengan sebuah enjin BMWdengan 175 kuasa kuda dan mampu begerak diatas air dan darat pada kelajuan 72 kilometer sejam. Harga jualan bermula dari USD 40 000 sebuah. Kinda nice. Now someone please make QuadskiPlaneTankPartyVanMamak. That would be more bad ass!
Laporan asal Quadski

No comments:

Post a Comment

PERINGATAN: Green Life tidak bertanggungjawab terhadap comment pelawat berunsur lucah, politik mahupun perkauman yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik comment dan tidak semestinya menggambarkan pendirian Green Life. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik comment sendiri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...