Monday, 10 December 2012

STESEN KERETAPI HALAJU TINGGI HONG KONG


Di Hong Kong sebuah terminal keretapi halaju tinggi sedang dibina di Kowloon Barat.Express Rail Link West Kowloon Terminus dijangka siap sepenuhnya pada tahun 2015 dan bakal menjadi terminal peyambungan utama keretapi halaju tinggi dari Hong Kong ke tanah besare China. Terminal seluas 430 000 meter persegi ini mampu menempatkan 15 platform keretapi halaju tinggi yang mampu bergerak pada kelajuan 200 kilometer sejam. Dengan siapnya terminal ini perjalanan dari Hong Kong ke tanah besar akan dipendekkan dari 100 minit ke 40 minit. Cool building bro.


Laporan asal Freshhome

1 comment:

  1. It's truly very complex in this full of activity life to listen news on Television, so I only use world wide web for that reason, and take the newest news.
    My blog ... Seo Company India

    ReplyDelete

PERINGATAN: Green Life tidak bertanggungjawab terhadap comment pelawat berunsur lucah, politik mahupun perkauman yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik comment dan tidak semestinya menggambarkan pendirian Green Life. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik comment sendiri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...