Saturday, 12 January 2013

INDIA : GELAGAT PENUMPANG KERETAPIDi Malaysia kita cukup gemar mengutuk betapa tidak efisyennya KTM. Ada juga kami dengar rakyat Malaysia enggan menaiki KTM Komuter kerana "banyak Indo, Bangla dan Nepal". Rakyat Malaysia mungkin tidak menyedari betapa beruntungnya mereka kerana sistem keretapi kita jauh lebih moden dari apa yang ada di India. Berikut ialah gambar yang diambil oleh Steve McCurry, jurugambar tersohor dari National Geographic. Selepas melihat gambar di bawah kami pasti anda akan rasa lebih bersyukur dengan apa yang ada di negara kita On a side note walaupun sistem keretapi di India ini kuno, tidak terdapat masalah kelewatan yang
kronik. This I find amazing because you would expect with ancient engines and what not the system should be crappier than our modern system. So KTM, sila majukan servis ok! Kami suka naik Komuter tetapi jika boleh tepati schedule tentunya lebih ooomph.
Laporan asal Blog Steve McCurry

No comments:

Post a Comment

PERINGATAN: Green Life tidak bertanggungjawab terhadap comment pelawat berunsur lucah, politik mahupun perkauman yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik comment dan tidak semestinya menggambarkan pendirian Green Life. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik comment sendiri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...