Wednesday, 2 January 2013

WHAMPOA MALL : PUSAT BELI BELAH BERUPA KAPAL


Whampoa Mall ialah sebuah pusat membeli belah yang terletak di Whampoa Garden, Hong Kong. Ianya unik kerana ianya dibina untuk kelihatan seperti sebuah kapal laut. Didalam Whampoa Mall terdapat pusat beli belah, wayang gambar dan gym.. Whampoa Mall bukanlah kapal yang diubah suai untuk dijadikan pusat beli belah. Ianya diperbuat daripada konkrit. Jadi kalau 2012 benar-benar berlaku Whampoa Mall tak boleh jadi "Bahtera Nabi Noh" kepada penduduk Whampoa Garden. Jadi mengapakah Whampoa Mall dibina untuk kelihatan seperti
sebuah bot? Whampoa dahulunya sebuah limbungan kapal. Setelah tanah limbungan ini ditambak pihak pemaju meletakkan Whampoa Mall di tapak belak limbungan bersejarah ini. Nice eh?

Laporan asal Obvious

No comments:

Post a Comment

PERINGATAN: Green Life tidak bertanggungjawab terhadap comment pelawat berunsur lucah, politik mahupun perkauman yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik comment dan tidak semestinya menggambarkan pendirian Green Life. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik comment sendiri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...