Saturday, 16 February 2013

RUSSIA : METEOR

Serpihan meteor meletup dan jatuh di tengah Rusia pada awal pagi jumaat 15/02/2013 sehingga mencetuskan panik apabila ia mengakibatkan gegaran kuat yang menyababkan tingkap pecah dan lebih 500 orang cedera di Rusia.Menurut laporan media antarabangsa penduduk Rusia yang dalam perjalanan ke tempat kerja di Chelyabinsk tergengar bunyi seperti letupan, kelihatan cahaya cerah di langit dan kemudiannya terasa gelombang yang mengakibatkan tingkap di bangunan tinggi pecah. Meteor itu menyeberangi ufuk, menyebabkan timbulan
asap putih panjang yang boleh dilihat kira-kira 200 kilometer di Yekaterinburg.

Pada masa yang sama, video saat serpihan meteor jatuh berjaya dirakamkan dan dimuat-naik di laman perkongsian video youtube.Antara video yang sempat dirakam.:

Tq..

2 comments:

PERINGATAN: Green Life tidak bertanggungjawab terhadap comment pelawat berunsur lucah, politik mahupun perkauman yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik comment dan tidak semestinya menggambarkan pendirian Green Life. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik comment sendiri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...