Tuesday, 5 March 2013

MENARA MENYIMPAN KERETA DI AUTOSTADT : KILANG VOLKWAGENAutostadt atapun Auto City dalam bahasa Inggeris ialah sebuah visitor center yang terletak bersebelahan kilang pembuatan kereta Volkswagen di Wolfsburg Jerman. Disini anda boleh melawat muzium dan kilang Volkswagen. Disini terdapat dua menara kaca yang menyimpan kereta-kereta VW yang baru siap dipasang sebelum dihantar ke pusat penjualan kereta. Dua menara kaca ini setinggi 200 kaki (60 meter) dilengkapi sistem lif gergasi. Menara ini disambung kepada kilang utama melalui terowong bawah tanah sepanjang 700 meter.Kereta yang disimpan disini akan terlindung dari the elements sementara

menunggu. One of the fun thing yang anda boleh lakukan di Eropah ialah mengambil sendiri kereta anda dari Autostadt. Anda akan diberikan pas lawatan percuma ke Autostadt dan kemudian melihat sendiri kilang VW. Kemudian anda akan masuk kedalam menara kaca penyimpanan kereta ini dan melihat sendiri kereta yang ada telah beli.

So you must be wondering kenapa bena sistem terowong bawah tanah dan menara kaca dengan lif automatik ini? Kerana VW percaya jika anda beli kereta baru ODOMETER kereta anda sepatutnya menunjukkan angka sifar! Kalau kereta yang adan beli sudah ada mileage anda technically tidak membeli sebuah "kereta baru". Seems legit! Bila nak ada Protonstadt?
Laporan asal ThatsLikeWoah

1 comment:

PERINGATAN: Green Life tidak bertanggungjawab terhadap comment pelawat berunsur lucah, politik mahupun perkauman yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik comment dan tidak semestinya menggambarkan pendirian Green Life. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik comment sendiri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...