Thursday, 21 March 2013

POSEIDON RESORT : RESORT BAWAH LAUT


Sebelum ini kami ada paparkan restoran mewah dalam gua kelab malam bawah laut di Maldives. Hari ini mari lihat konsep sebuah resort bawah laut yang dalam proses pembinaan di kepulauan Fiji. Ia diberi nama Poseidon Resort sempena dewa air yunani yang kini sudah pupus. Sebanyak 24 bilik sebesar 50 meter persegi akan diletakkan 40 kaki dibawah permukaan air. Resort ini juga akan mempunyai bilik pernginapan biasa di atas air sebantak 75 unit. Kesemua pod bawah laut ini akan mempunyai kaca akrilik lutsinar supaya pengunjung boleh menikmati pemandangan laut yang indah. Selain itu sebuah
gereja mini bawah air juga akan di bina bagi mereka yang mahu berkahwin di dasar laut macam Davey Jones! Pakej penginapan selama seminggi dikatakan bermula dari USD 30 000. Kinda expensive but hey it is unique no?


Laporan asal GizMag

No comments:

Post a Comment

PERINGATAN: Green Life tidak bertanggungjawab terhadap comment pelawat berunsur lucah, politik mahupun perkauman yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik comment dan tidak semestinya menggambarkan pendirian Green Life. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik comment sendiri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...