Friday, 19 April 2013

AIR FORCE ONE DI MUZIUM PRESIDEN RONALD REAGAN


Air Force One ialah pesawat yang digunakan oleh President USA untuk mengembara ke seluruh dunia. SAM 27000 VC-137C ialah pesawat 707 yang digunakan oleh President USA dari 1972 sehingga 2011Presiden USA sekarang menaiki Air Force One versi Boeing 747. Tapi sebelum itu sebuah pesawat Boeing 707 digunakan sebagai Air Force One. Anda boleh meilihat sendiri bagaimana rupa pejabat dan kamar tidur Presiden USA. Ia mula digunakan oleh Presiden Nixon dan
Presiden G W Bush menggunakannya untu kali terakhir. Kini pesawat bersejarah ini boleh anda lawati dan naiki di Perpustakaan dan Muzium Ronald Reagan yang teletak di Simi Valley California.  Hangar gergasi dengan Air Force One ini dibuka semenjak tahun 2005. Jika anda berminat silalah ke Simi Valley. Lepas dah melawat Air Force One anda boleh melawat makan Ronald Reagan yang ditanam di laman perpustakaan dan muzium ini.


Laporan asal Reagan Library

1 comment:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

PERINGATAN: Green Life tidak bertanggungjawab terhadap comment pelawat berunsur lucah, politik mahupun perkauman yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik comment dan tidak semestinya menggambarkan pendirian Green Life. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik comment sendiri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...