Sunday, 14 April 2013

YOTEL : HOTEL UNIK DI LAPANGAN TERBANG


Dibawah ialah gambar dari Yotel, sebuah hotel yang direka khas untuk mereka yang kerap transit di lapangan terbang. Ianya terletak di London Heathrow. Jika anda ingat kami pernah paparkan SLEEPBOX, kabin kecil yang boleh disewa didalam terminal lapangan terbang Moscow. Yotel take it a step further dengan membina hotel didalam terminal. Idea Yotel muncul apabila pengasasnya melawat Jepun dan melihat hotel kapsul yang cukup popular disana. Beliau merasakan ada market untuk hote kecil tetapi dilengkapi dengan kemewahan setaraf kabin kelas pertama kapal terbang. Hasilnya ialah Yotel. Bilik kecil tapi dilengkapi dengan kesemua benda yang dikehandaki oleh pelanggan mereka seperti WIFI percuma. Bilik-bilik Yotel boleh disewa mengikut jam dan
anda menyewa dengan menggunakan kiosk automatik yang berfungsi 24/7.Tiada waktu tetap check-in dan check-out. I kinda like it.
Laporan asal Yotel

No comments:

Post a Comment

PERINGATAN: Green Life tidak bertanggungjawab terhadap comment pelawat berunsur lucah, politik mahupun perkauman yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik comment dan tidak semestinya menggambarkan pendirian Green Life. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik comment sendiri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...