Tuesday, 21 May 2013

KEMEWAHAN ISTANA UTAMA KREMLINGrand Kremlin Palace ialah istana utama yang berada di dalam kubu terkenal Kremlin di Moscow Russia. Istana utama ini dibina dari tahun 1837 sehingga 1849. Istana ini adalah 125 meter panjang, 47 meter tinggi dan mempunyai keluasan 25 000 meter persegi. Ianya digunakan oleh keluarga diraja Russia sebagai kediaman rasmi mereka ketika menetap di Moscow.  Kediaman mewah diraja ini juga mempunyai 700 buah bilik. Lima daripadanya merupakan dewan besar yang digunakan untuk upacara rasmi kerajaan.

#Selepas Revolusi Bolshevik 1917 istana ini dikekalkan dan dipertontonkan kepada awam untuk menunjukkan pembaziran yang dilakukan oleh keluarga di raja Tsar Nicholas
Laporan asal Zylat via EnglishRussia

No comments:

Post a Comment

PERINGATAN: Green Life tidak bertanggungjawab terhadap comment pelawat berunsur lucah, politik mahupun perkauman yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik comment dan tidak semestinya menggambarkan pendirian Green Life. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik comment sendiri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...