Wednesday, 22 May 2013

RESTORAN ALA AIRBUS A380 DI CHINA


Perniagaan restoran sangat kompetetif di China. Untuk menjadi restoran yang berjaya pelbagai gimik dilakukan tuan punya restoran bagi menarik minat pelanggan. Ada juga yang membuka restoran dengan menu daging eksotikAda yang membuka restoran tandas dimana kerusi dan pinggan mangkuk semuanya berupa mangkuk tandas.  Di Chongqing China, sebuah restoran dibuka dengan
konsep rekaan dalamanya seakan-akan sebuah kapal terbangSeperti sebuah kapal terbang, anda perlu membayar lebih untuk duduk pada "kelas" tertentu didalam restoran sebesar 600 meter persegi ini. Pelayan restoran seramai 9 orang memakai pakaian seolah-oleh seorang pramugari kapal terbang.  Sebagai contoh jika anda mahu duduk didalam kerusi istimewa berbentuk telur, anda perlu membayar 10 000 Yuan (RM 4868). Ada privasi jika menggunakan pod berbentuk telur ini. 


Laporan asal Oddity

1 comment:

PERINGATAN: Green Life tidak bertanggungjawab terhadap comment pelawat berunsur lucah, politik mahupun perkauman yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik comment dan tidak semestinya menggambarkan pendirian Green Life. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik comment sendiri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...