Saturday, 25 May 2013

THEODENT : UBAT GIGI BERPERISA COKLAT



Dengan penemuan terbaru ini, bahan coklat akan menggantikan agen pemutih gigi, Florida dalam pembuatan ubat gigi.Bahan terbaru ini yang telah ditemui kira-kira 3 dekad yang lalu dan hampir tidak diketahui umum ini kini boleh didapati dalam ubat gigi terbaru yang dinamakan "Theodent". Theodent merupakan ubat gigi pertama bebas Flourida dan
ramuan aktifnya lebih berkesan untuk me-mineralkan semula permukaan gigi manusia. Bahan ini telah diekstrak dari manis coklat iaitu bahan utama yang memberikan penyakit kaviti pada manusia.


Hal ini juga terbukti bahawa ekstrak koko dalam coklat adalah lebih berkesan daripada bahan Flourida dalam mengelak dan mencegah kaviti serta membantu dalam mengeraskan enamel gigi, membuatkan pengguna kurang terdedah pada kerosakkan gigi. Pakar-pakaar pergigian percaya estrak koko yang telah ditemui ini akan menggantikan bahan Flourida sebagai komponen utama pembuatan ubat gigi. Campuran estrak koko ini dikenali sebagai "Rennou". Produk berasaskan coklat ini akan dipromosikan bagi membuktikan ia mampu menguatkan gigi. Para penyelidik walaubagaimanapun tetap yakin produk ini akan berjaya.

Ubat gigi Theodent ini akan dijual dalam 2 jenis perasa iaitu, perasa mint dan perasa coklat. Ia kini sudah dijual di pasaran dengan harga US$9.99 setiap satu.













6 comments:

  1. bagus ni. macam mau try :)

    ReplyDelete
  2. peliknyer..tp klu cm ni la, mau rasa nk makan je..haha...

    btw, follow cni..:)

    ReplyDelete
  3. Wana sukaa... big fan of chocolate.. tpi mcm pelik jee.. kalo blan posee nanti trtelan plaks.. hihihi.. BW blog green life,... follow balik? :) http://kisahhidupteto.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. wow, nampak elegen ubat gigi tu tp harganya agak mahal utk bgi kegunaan harian

    p/s: mohon jgn guna hyperlink di kotak komen blog aku. sbb bgi aku itu spam.

    ReplyDelete
  5. bilakah ia akan dipasarkan ke Malaysia..mahal tuh sbb coklat kan?

    ReplyDelete
  6. hahahha ada-ada saja obat gigi rasa coklat :D
    hehehhe

    ReplyDelete

PERINGATAN: Green Life tidak bertanggungjawab terhadap comment pelawat berunsur lucah, politik mahupun perkauman yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik comment dan tidak semestinya menggambarkan pendirian Green Life. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik comment sendiri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...