Thursday, 6 June 2013

DUBAI : MIRACLE GARDEN TAMAN BUNGA TERBESAR DIDUNIA


Kini Dubai semakin membangun dengan tempat-tempat perlancongan seperti masjid moden di dubai 7 keajaiban dunia di dubai bandar mohammed bin rashid dubaidubai hotel jumeirah zabeel saray dan banyak lagi yang Green Life telah paparkan sebelum ini. Mari melihat Miracle Garden. Dubai Miracle Garden adalah taman bunga terbesar di duniaDubai Miracle Garden dibuka tepat pada
Hari Valentine, 14 Februari 2013 lalu. Nama syarikat pemaju taman bunga ini adalah Akar. Mereka mengatakan bahawa, tumbuhan ini boleh mengembangkan di tengah gurun pasir, dengan cara penggunaan air limbah dan pengairan. Tidak hanya indah, display bunga di Dubai Miracle Garden akan terus berganti setiap musimnya. Pelawat bolehmendapatkan pengalaman baru di dalam setiap musim. Kalau di Eropah bunga-bunga mati akibat musim sejuk, justeru di Dubai, puncak musim sejuk adalah waktunya bunga tumbuh subur. Sebaliknya, Dubai Miracle Garden akan tutup pada puncak musim panas.

Setelah dibuka tengah bulan Februari, taman bunga ini akan tutup pada akhir Mei dan dibuka semula bulan Oktober. Harga tiket  20 Dirham untuk dewasa dan kanak-kanak di atas 3 tahun.


#Hope Malaysia boleh buat macam ni...lagi pon Malaysia tanah lembab..1 comment:

PERINGATAN: Green Life tidak bertanggungjawab terhadap comment pelawat berunsur lucah, politik mahupun perkauman yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik comment dan tidak semestinya menggambarkan pendirian Green Life. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik comment sendiri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...