Thursday, 2 January 2014

KEHIDUPAN GELANDANGAN BAWAH TANAH DI NEW YORK

Malasah gelandangan di Amerika Syarikat semakin teruk sejak masalah ekonomi dunia melanda pada tahun 2010. Sungguhpun begitu kerajaan Amerika masih mampu membelanjakan ber TRILLION Dollar setiap tahun untuk peperangan di Afghanistan dan Iraq sedangkan terdapat golongan gelandangan yang lebih memerlukan bantuan. Gambar-gambar di bawah ialah
siri gambar bertajuk Urban Cave yang diambil oleh Andrea Star Reese di sekitar sebuah komuniti gelandanganNew York yang tinggal di sebuah "gua" bawah tanah yang diberi nama Bat Cave.Andrea sudah mengambil gambar gelandangan yang menghuni Bat Cave sejak 2007. Ada yang menanti maut kerana menghidapi AIDS. Ada yang masih sihat dan mempunyai teman wanita.Apa yang pasti tidak seperti Malaysia, Amerika Syarikat tidak memberi Bantuan Rakyat 1Amerika untuk membantu golongan miskin. Undilah Barisan Nazional di PRU13 ini dan BR1M akan dikekalkan sehingga ke anak cucu macam iklan ZHULIAN tepi highway.
Laporan asal Visura Magazine

2 comments:

  1. ceritanya negara maju,tetep aja ada rakyatnya yang kere

    ReplyDelete
  2. Maaf mencelah... boleh saya tau mana awak dapat idea untuk karang
    blog nie... sbb rasa cam penah baca kat mana2 laa...


    Feel free to surf to my web-site :: Butik Blouse Muslimah

    ReplyDelete

PERINGATAN: Green Life tidak bertanggungjawab terhadap comment pelawat berunsur lucah, politik mahupun perkauman yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik comment dan tidak semestinya menggambarkan pendirian Green Life. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik comment sendiri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...